Economia 29/01/2018

Bankia redueix un 37% el seu benefici per la integració de BMN

L'entitat preveu tancar la integració tecnològica de BNM al març

Ara
2 min
El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, va celebrar ahir l’acord amb el govern espanyol pel repartiment dels costos de les demandes judicials.

BarcelonaBankia va guanyar l'any passat 505 milions d'euros, un 37,3% menys, a causa de la integració de BMN. Sense els costos d'integració de l'entitat, el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri haura millorat els seus resultats un 1,4% respecte al 2016, segons les dades remeses a la CNMV. Bankia argumenta que aquesta millora s'explica per l'impuls comercial i el control de despeses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El banc, que va rebre unes ajudes públiques de 22.424 milions, considera que el 2017 ha estat un exercici "molt important" perquè ha acabat el pla de reestructuració, s'ha executat la fusió amb BMN i s'ha avançat en el procés de privatització.

Malgrat la millora dels resultats, el compte de resultat mostra com el marge d'interessos -el purament bancari- va caure un 8,4% l'exercici passat, per situar-se en 1.968 milions d'euros. L'entitat ho explica per una menor aportació de les carteres de renda fixa i els venciments i les repreciacions de la cartera hipotecària, afectada pels baixos tipus d'interès i una important representació d'hipoteques de tipus variable. El marge brut es va contraure un 3,2%, fins als 3.064 milions d'euros.

El banc dona per fet en la seva presentació de resultats que la fusió amb BMN comportarà "ajustaments de personal", que ja s'han compatibilitzat.

L'entitat sosté que s'han reduït els crèdits dubtosos de cobrament durant aquest any en un 15%, que representen 9.740 milions d'euros, sense tenir en compte BMN. La taxa de morositat s'ha reduït i se situa en el 8,5%. La de cobertura dels actius dubtosos és del 53,6%. La cartera d'immobles adjudicats per impagaments s'ha reduït un 14,5% durant el 2017, i s'han venut 8.430 immobles.

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha explicat que l'entitat preveu acabar la integració tecnològica amb Banco Mare Nostrum (BMN) el pròxim 19 de març, després s'haver inscrit la fusió al Registre Mercantil de València el passat 8 de gener.

"Espero que complim el calendari previst", ha indicat el 'número dos' del banc durant la presentació dels resultados de 2017, qui ha destacat l'experiència que té Bankia en l'absorció d'altres entitats financeres.

stats