Economia 10/09/2015

Barcelona concentra quasi la meitat de les vendes de luxe a turistes de l'Estat

Els passeig de Gràcia fa el 29% de les vendes i s'imposa al barri de Salamanca de Madrid

Ara
1 min
Un dels primers espais amb molt trànsit de Barcelona que estrenarà els carrils lents, pensats per a la coexistència de bicis i vehicles a motor, serà el passeig de Gràcia.

BarcelonaLa ciutat de Barcelona concentra quasi la meitat de les vendes de luxe a turistes que es fan a l'Estat (el 47%), molt per sobre de la ciutat de Madrid, que n'acumula el 39%, segons un estudi fet per Global Blue, el major operador internacional de Tax Free, que gestiona més de 35 milions de devolucions a l'any als turistes que fan compres lliures d'impostos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons aquest estudi Barcelona i Madrid se sumen a París, Londres, Viena, Milà i Munic com a ciutats preferides per fer turisme de compres de luxe.

El passeig de Gràcia és el carrer més atractiu per als turistes no comunitaris que fan compres de luxe, amb un 29% del total de les vendes, molt per davant del barri de Salamanca de Madrid -la milla d'or de la capital- que acumula el 16%.

L'estudi destaca que els millors compradors són els xinesos, amb un tiquet mitjà per compra de 1.000 euros, la majoria de joieria i rellotgeria. En general, els compradors nord-americans i sud-americans prefereixen Madrid, mentre que russos i asiàtics prefereixen Barcelona.

Dels turistes, els que més han augmentat el seu consum són els xinesos (90%), seguits dels argentins (84%) i nord-americans (58%), mentre que destaca la caiguda del 25% de la despesa dels turistes russos. En el total de l'Estat, no obstant, la despesa en vendes de luxe a turistes va augmentar el 36%.

stats