Economia 30/09/2019

Barcelona acollirà una conferència internacional sobre l'impacte de la revolució digital el 2020

El fòrum de governança tecnològica està impulsat pel 'think tank' de la Mobile World Capital

Laia Forès
1 min
Barcelona serà també la seu de la cimera mundial sobre governança tecnològica

MadridBarcelona es consolida com a capital tecnològica. La Digital Future Society, el 'think tank' nascut de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), celebrarà a la ciutat catalana una conferència internacional per debatre l'impacte socioeconòmic de la revolució digital, segons ha anunciat aquest dilluns el director de la Digital Future Society, Esteban Redolfi. Fins ara aquest fòrum de debat només havia celebrat conferències i reunions entre experts, però el 2020 organitzarà un gran esdeveniment que mobilitzarà un miler de persones per parlar durant dos dies de la governança digital.

El 'think tank' vol fer front als múltiples reptes ètics socials i legals que planteja la revolució tecnològica. "Pensàvem que la tecnologia ens donaria les respostes a tot, però la tecnologia, si la deixem avançar sense concert social, també tindrà resultats negatius", apunta Redolfi. Tot i que ja fa un any que va començar a treballar, la Digital Future Society s'ha presentat aquest dilluns formalment a Madrid. Disposa d'un pressupost de 3,5 milions d'euros de capital públic i privat que aporten el govern espanyol i la Fundació Mobile World Capital (finançada per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, el mateix govern espanyol, operadors de telefonia mòbil i empreses com Damm i La Caixa).

"Es tracta d'un fòrum de reflexió d'experts per debatre com aconseguir que el procés de transformació digital posi la persona al centre. Els canvis tecnològics tenen un impacte directe sobre els drets i el benestar dels ciutadans, com a individus i com a societat", ha subratllat la ministra d'Economia, Nadia Calviño, que ha presidit la presentació de la Digital Future Society.

stats