EMPRENEDORIA
Economia 24/05/2011

Barcelona rep el maxim guardó europeu per generar emprenedors

La capital catalana s'ha imposat a les candidatures de Turquia i Polònia

Elena Freixa
1 min

BudapestLa Comissió Europea ha guardonat aquest vespre a Barcelona Activa com a millor projecte agitador de les noves iniciatives empresarials. El jurat ha considerat que la proposta catalana aglutina innovació i efectivitat, ja que aconsegueix l'objectiu final: creació d'empreses i, en conseqüència, de nous llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La capital catalana ha estat la protagonista de la 5a edició dels guardons European Enterprise Awards, que aquest any s'entreguen a Budapest, en un moment on la iniciativa emprenedora es fa especialment necessària per superar les dificultats del mercat de treball i combatre l'atur.

Des de la seva creació al 2004, Barcelona Activa ha contribuït a generar 6.214 empreses i, amb elles, la creació de gairebé 12.000 llocs de treball.

La proposta de Barcelona s'ha imposat a les competidores Turquia i Polònia, que també havien estat seleccionats per iniciatives en el mateix àmbit.

D'altres mencions especials en projectes concrets de promoció de l'emprenedoria se les han endut Itàlia, Suècia, Hongria, Països Baixos i Turquia.

stats