Economia 09/02/2015

Barcelona perd 380.000 metres quadrats d'oficines en deu anys

La majoria d'aquests edificis s'han convertit en hotels

Ara
1 min
Amancio Ortega ha comprat l'edifici on hi ha la botiga d'Apple de la plaça Catalunya de Barcelona.

BarcelonaBarcelona ha perdut en una dècada 380.000 metres quadrats d'oficines, segons ha informat la consultora JLL. La majoria d'aquests edificis s'han reconvertit en hotels (52 %) i un altre 44% ara té un ús residencial. D'aquesta manera, la superfície disponible per a oficines al centre de la ciutat ha caigut un 12%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons càlculs d'aquesta consultora, aquest procés ha generat inversions superiors als 2.000 milions, i ha tingut dues fases diferents. Primer, a l'escalf de la bombolla immobiliària, es van aprofitar edificis d'oficines per a ús residencial. Aquesta dinàmica es va aturar el 2007.

Des de 2013 es produeix un nou fenomen. Els edificis d'oficines han passat a convertir-se en hotels. El 2014 es van reconvertir en hotel 95.000 metres quadrats d'oficines a la capital catalana. En aquesta tendència ha pesat el fet que les grans empreses han preferit mudar-se a moderns edificis en noves àrees de negoci de la ciutat. Per la seva banda, el sector hoteler buscava ubicacions cèntriques a Barcelona.

JLL assegura que el 60 % de tota aquesta superfície que ha canviat d'ús en l'última dècada està situada al centre de la ciutat, mentre que un 28 % està a la zona de Passeig de Gràcia i Diagonal. De fet, durant aquest període alguns edificis s'han venut fins i tot dues i tres vegades, com els situats al número 1 de Passeig de Gràcia o bé el número 5 de Plaça Catalunya.

stats