Economia 03/04/2013

Basi acomiadarà 86 persones i deixarà de fabricar per a Lacoste a Espanya

La firma catalana de moda anuncia la retallada del 17% de la plantilla pel descens de vendes. Mantindrà la llicència de distribució de Lacoste per al mercat espanyol

E.f.
1 min

BarcelonaL'empresa catalana de moda Basi ha anunciat aquest dimecres una retallada de 86 treballadors, el 17% de la plantilla, pel descens de vendes que ha comportat la crisi. La marca deixarà també de fabricar per a Lacoste a Espanya, una llicència de producció i disseny que es remuntava al 1962.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La marca mantindrà, en canvi, la llicència de comercialització dels productes de l'empresa francesa, coneguda pel cocodril característic del logo que estampa a tots els seus productes.

La retallada afectarà treballadors de tota l'estructura de Basi i no només de la planta de producció que està ubicada a Badalona, segons ha informat l'empresa. La plantilla està formada per 495 persones, concentrades sobretot a Catalunya, on també hi ha un centre logístic, a Barberà del Vallès, i una xarxa de botigues.

L'empresa ha justificat que la decisió de reduir plantilla és l'única via per ajustar-se a un entorn de crisi que ha passat factura als resultats.

stats