Economia 18/04/2018

Batuda a la seu alemanya de Porsche per sospites de manipulació d'emissions

La policia i la fiscalia registren una desena d'edificis d'aquesta automobilística

Ara
1 min
L'escàndol de les emissions contaminants pels motors trucats de Volkswagen va sortir a la llum la tardor del 2015

BarcelonaLa policia i la fiscalia alemanyes registren des d'aquest matí una desena d'edificis del fabricant de cotxes Porsche, accionista principal de Volkswagen i membre del mateix grup automobilístic, com a part de la investigació oberta contra diversos directius per presumpta manipulació de les emissions de gasos contaminants en vehicles dièsel.

Segons ha informat la fiscalia de Stuttgart en un comunicat, una trentena de membres d'aquest organisme i 160 agents de policia s'han encarregat d'escorcollar les seus dels estats federats de Baden-Württemberg i Baviera.

Els investigadors se centren en tres persones sospitoses de "frau i publicitat il·legal en relació amb la manipulació del sistema de control d'emissions d'automòbils dièsel". Un dels sospitosos és membre de la direcció de l'empresa, un altre és un alt executiu i el tercer ja no treballa actualment a Porsche, segons ha puntualitzat la justícia.

L'escàndol per la manipulació d'emissions de gasos i els motors dièsel trucats va sortir a la llum la tardor del 2015, quan les autoritats nord-americanes van denunciar el trucatge de centenars de milers de vehicles. Durant les investigacions que s'han fet a Alemanya fins ara, la fiscalia també va escorcollar les seus de Volkswagen, Audi, BMW, Daimler i Bosch.

stats