BANCA
Economia 19/09/2019

El BBVA admet que pot ser multat pel cas Villarejo

El banc avisa d’aquesta possibilitat els possibles inversors com a nou factor de risc en les seves operacions, tot i que el cas està encara en fase d’instrucció i sota secret de sumari

L.f.
2 min
El BBVA admet que pot ser multat pel cas Villarejo

MadridEl BBVA sempre s’ha mostrat hermètic en relació al cas Villarejo, però ara ha admès davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que hi ha la possibilitat que sigui multat pel suposat espionatge que l’excomissari hauria fet per encàrrec de l’entitat bancària. En una modificació pública del fullet d’emissió de valors de renda fixa enviat a la CNMV, l’entitat reconeix que podria ser multada o patir “danys i perjudicis” derivats de la seva imputació com a persona jurídica en el cas Villarejo, que està investigant l’Audiència Nacional. El BBVA avisa d’aquesta possibilitat els possibles inversors com a nou factor de risc en les seves operacions, tot i que el cas està encara en fase d’instrucció i sota secret de sumari. És la primera vegada que el banc admet a Espanya la possibilitat de ser multat, tot i que ja ho va fer a l’agost en un fullet similar enviat als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La justícia investiga el suposat espionatge il·legal de l’empresa de Villarejo, el Grupo Cenyt, a qui el BBVA havia contractat i pagat factures per valor de cinc milions d’euros per obtenir informació sobre l’intent de la constructora Sacyr de controlar l’entitat bancària. Davant la suposada complicitat del govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero amb l’operació d’assalt, l’excomissari de policia va arribar a espiar membres de l’executiu espanyol i també el rei. Segons informacions publicades per diferents mitjans, Villarejo va intervenir 15.000 trucades de polítics, empresaris i periodistes.

Investigació interna

Els fets es van produir sota la presidència de Francisco González el 2004. González va deixar el càrrec del banc blau a finals del 2018 i va renunciar posteriorment -en principi, temporalment, fins que es resolgui el cas - a la presidència d’honor.L’expresident no ha negat mai la contractació de Cenyt però assegura que desconeixia les activitats il·legals que suposadament va dur a terme José Manuel Villarejo.Paral·lelament a la investigació judicial, el banc presidit ara per Carlos Torres -número dos de Francisco González des del 2015- també ha obert una investigació interna encarregada als despatxos Garrigues, PwC i Uría Menéndez.

stats