Entitats Bancaries
Economia 28/07/2011

El BBVA augura que el crèdit bancari continuarà caient fins 2013

L'entitat preveu que el crèdit bancari continuarà caient fins el 2013 entre un 5 i un 7%. El banc obté, durant el primer semestre de l'any, uns beneficis nets de 2.339 milions d'euros, un 7,5 % menys respecte 2010.

Efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El BBVA, ha augurat avui, en una conferència amb analistes, que el crèdit bancari a Espanya seguirà caient almenys aquest any i el proper, perquè es preveu que les famílies i les empreses continuaran sol·licitant poc finançament i optaran per la reducció de deutes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat del banc, Ángel Cano, no ha volgut xifrar exactament aquesta caiguda interanual del crèdit del conjunt del sistema financer perquè, segons ha dit, no sap si serà "d'un 5% o un 7%".

No obstant això, Cano ha remarcat que el BBVA pretén guanyar quota en dipòsits i ha posat com a exemple que durant l'últim any l'entitat ha sumat 30.000 milions, el 55 % del nou flux de dipòsits, la qual cosa li ha permès també sumar nous clients.

p { margin-bottom: 0.21cm; } El BBVA guanya un 7,5% menys per la crisi

El BBVA ha informat avui també durant Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) els resultats del primer semestre d'aquest 2011. L'entitat obté uns beneficis nets de 2.339 milions d'euros, un 7,5 % menys que l'any 2010 a causa de la caiguda de l'activitat per la crisi.

No obstant això el banc veu "un clar canvi de tendència" en aquests comptes en comparació del segon semestre de 2010, ja que el benefici net va créixer un 12,5 % respecte llavors.

stats