Economia 19/02/2018

Bill Gates demana pagar més impostos

El fundador de Microsoft critica la reforma fiscal aprovada per l'administració Trump

Ara
1 min
El fundador de Microsoft, Bill Gates.

BarcelonaEl fundador de Microsoft i segon home més ric del món després de Jeff Bezos, Bill Gates, ha afirmat que hauria de pagar més impostos i que el govern nord-americà hauria de demanar a les persones en la seva situació que contribueixin amb quantitats "significativament més grans".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"He de pagar impostos més alts", ha demanat Gates durant una entrevista concedida aquest cap de setmana a la CNN, alhora que ha criticat la nova llei tributària impulsada i promulgada pels republicans i ha qualificat el nou sistema de "regressiu" per beneficiar més les empreses i les grans fortunes.

"He pagat més impostos, per sobre dels 10.000 milions de dòlars [8.055 milions d'euros], que qualsevol altra persona, però el govern hauria d'exigir a la gent que es trobi en la meva situació pagar impostos significativament més alts", ha reblat.

Segons ha dit, el nou marc tributari, aprovat a finals de desembre de l'any passat i que va entrar en vigor el gener del 2018, no es va dissenyar com un projecte progressista, sinó a l'inrevés.

"Les persones més riques tendeixen a obtenir uns beneficis dràsticament més grans que la classe mitjana i que aquells que són més pobres; [la reforma fiscal] va en contra de la tendència general que ens agradaria veure, on la xarxa de seguretat s'enforteix i els que estan al cim paguen més", ha explicat.

Interrogat per la creixement desigualtat als EUA, Gates, que ha apuntat que la sisena part de la població viu en condicions de precarietat, ha afirmat que les polítiques dels governs de democràcies avançades haurien d'anar encaminades a donar suport a aquestes persones.

stats