Economia 04/05/2016

Bismart portarà la intel·ligència artificial a Singapur i San Francisco

Júlia Manresa
2 min
Bismart portarà la intel·ligència artificial a Singapur i San Francisco

L’empresa catalana dedicada a l’anàlisi de big data a través de la intel·ligència artificial Bismart es prepara per atacar els dos mercats amb més projecció de futur, tant per dimensions com per creixement: els Estats Units i l’Àsia. Bismart, que té una aliança estratègica amb Microsoft, ven els seus serveis d’intel·ligència artificial principalment a ajuntaments d’arreu d’Espanya, a governs com la Generalitat de Catalunya o el de l’Aràbia Saudita, i a grans empreses de sectors diversos, com el BBVA, el Sabadell, Roche, DKV o, fins i tot, serveis internacionals de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara, aquesta companyia nascuda el 2009 a Barcelona i que compta amb 60 treballadors només tenia un equip treballant a Qatar desenvolupant serveis per a la gestió de la planta de la petrolera Oryx GTL. L’objectiu de cara a aquest any és traslladar aquest equip a Singapur, on Bismart preveu obrir oficines abans del 2017, “perquè és on Microsoft té la seva divisió per a l’Àsia” i on la multinacional els “empeny a expandir el negoci”, explica el conseller delegat i fundador de la companyia, Albert Isern, que també avança que l’empresa treballa en l’obertura d’una sucursal a San Francisco.

També mirant a l’estranger, l’últim mes Bismart -que ja fa anys que desenvolupa serveis per a l’Ajuntament de Barcelona- ha tancat un acord amb el consistori de Berlín per millorar la gestió dels refugiats acollits a la ciutat. Un altre projecte d’abast internacional que Bismart està ultimant és l’acord amb una “gran firma multinacional de l’automoció que farà servir un dels seus productes per al servei de mapes”, una marca que Isern no pot revelar per “un acord de confidencialitat”.

Creixement sense inversors

Bismart va acabar el 2015 amb dos milions de facturació, un 20% més que l’any anterior i una xifra que preveu duplicar aquest 2016. Segons explica Isern, l’empresa està en expansió constant: “Estem buscant unes altres oficines i serà la quarta vegada que ens traslladem”. A finals del 2015, Bismart tenia 40 treballadors i preveu tancar l’any amb 80. Fins ara, aquesta empresa ha crescut de manera orgànica, sense cap ampliació de capital. A partir d’ara, però, Bismart no descarta escoltar ofertes que es puguin presentar.

stats