Bizbarcelona abraça la recuperació

El saló inaugurat aquest dimarts es fusiona per segon any consecutiu amb el de l'Ocupació

2 min
El saló Bizbarcelona i el d'ocupació es celebren al palau firal de Montjuïc

BarcelonaAmb les dades de l’atur baixant cada mes des del febrer, els salons Bizbarcelona (dedicat a l’emprenedoria, les start-ups i les pimes) i el d’Ocupació, que s’han fusionat, han obert aquest dimarts les portes amb l’objectiu d’accelerar la reactivació econòmica. Els dos salons, que s’allargaran fins aquest dijous al recinte firal de Montjuïc, estan promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres entitats públiques i privades. Hi hauran 160 xerrades i conferències i 200 tallers i activitats entre les quals coincideixen des de trobades ràpides per aconseguir feina de comercial fins a joves assessorant-se per ser policia, bomber o forestal. “Esperem superar els 7.000 visitants de l’any passat”, ha apuntat la directora del Saló de l’Ocupació, Laura Pararols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre les novetats hi ha la incorporació de recorreguts específics perquè el visitant trobi el seu camí laboral. Entre aquests perfils hi ha el d’una persona jove que no ha treballat mai, el d’una aturada o el d’un emprenedor que vol desenvolupar-se i crear el seu propi negoci.

Els certàmens els ha inaugurat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa, i els presidents de Fira de Barcelona, Pau Relat, i de Pimec, Antoni Cañete, entre altres personalitats. Colau ha destacay que es tracta d’un saló “estratègic amb una fórmula, la d’ocupació i l’emprenedoria, que funciona molt bé perquè es poden crear sinergies”. De fet, els dos salons ja es van fusionar en l’edició de l’any passat però amb restriccions a causa de la pandèmia. La d’enguany, doncs, és el primer any que es pot celebrar amb normalitat. L’alcaldessa també ha destacat el paper de lideratge de Barcelona en la caiguda de l’atur. “Estem sortint de la crisi, les dades de desocupació ja són millors que les de la prepandèmia a la ciutat i, per tant, tenim motius per ser optimistes”. I ha remarcat el paper clau de l’emprenedoria.

L’Escola 42 aterra a Barcelona

Entre els participats en el saló hi ha Escola 42, dedicada a la formació tecnològica i impulsada per la Fundació Telefónica. L’escola, que té la seu a Madrid, obrirà les portes per primer cop a Barcelona a partir de dilluns al Parc Tecnològic de Nou Barris. Tindrà una capacitat per fins a 800 persones.

stats