Quan és el Black Friday 2018? Dates i cinc punts claus

Consulta quin dia d'aquesta setmana comença el Black Friday 2018 i les principals claus per no perdre't les millors ofertes

Aquesta setmana arriba una de les cites més esperades pels consumidors: el Black Friday 2018. És un cap de setmana en què s'acostumen a batre rècords de vendes, encara que el dia que acapararà tots els descomptes aquest any serà el divendres 23 de novembre.

Què és el Black Friday?

El Black Friday és un esdeveniment anual en què les ofertes i els grans descomptes són els principals protagonistes durant uns dies limitats. Té lloc l'endemà del Dia d'Acció de Gràcies, que se celebra el quart dijous del mes de novembre. El Black Friday marca l'inici de les compres de Nadal, ja que suposa una oportunitat per comprar regals a uns preus increïbles. 

Origen del Black Friday

El Black Friday o divendres negre té el seu origen als Estats Units. Alguns atribueixen aquest nom a la circumstància que aquest dia comença l'època en què els comerços aconsegueixen canviar els números vermells pels negres. D'altres, en canvi, asseguren que l'adjectiu 'negre' té el seu origen en el 19 de novembre del 1975, quan el 'New York Times' va utilitzar per primera vegada aquesta denominació per referir-se al caos produït a la ciutat novaiorquesa a causa dels descomptes de l'endemà del Dia d'Acció de Gràcies.

El Black Friday a Espanya

L'aterratge del Black Friday a Espanya va tenir lloc l'any 2010. L'empresa nord-americana Apple va ser la primera a posar-lo en pràctica i des d'aleshores aquest dia no ha deixat de guanyar popularitat en el país amb el pas dels anys.

Quant duren les ofertes del Black Friday?

Tot i que teòricament les ofertes del Black Friday s'haurien de limitar a les 24 hores que dura el divendres negre, són moltes les empreses que amplien aquest temps, ja sigui per davant o per darrere. D'aquesta manera, hi ha marques que començaran les seves rebaixes unes hores abans de les 00.00 h.

De la mateixa manera, moltes companyies allargaran la campanya durant tot el cap de setmana. Fins i tot podrem trobar ofertes el dilluns 27 de novembre, també conegut com a Cyber Monday. Aquest dia els descomptes són especialment rellevants en el sector de la tecnologia.

Millors ofertes del Black Friday

Cada vegada són més les marques que se sumen al Black Friday. Companyies com ara Amazon, El Corte Inglés, Media Markt, AliExpress, Fnac, Worten, eBay, Phone House, Game, Apple i Samung són algunes de les protagonistes que ofereixen els seus productes a preus rebaixats.