Economia 04/02/2014

Blesa haurà de comparèixer davant el jutge per la venda de les preferents de Caja Madrid

Andreu cita a tot l'antic consell d'administració per una suposada estafa en la comercialització d'aquests productes

Europa Press
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha citat com querellats entre els dies 3 i 7 de març a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa i els antics membres del consell d'administració de Caja Madrid,per la comercialització de les participacions preferents. Concretament, hauran de comparèixer davant el jutge l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán; l'exsecretari d'Estat d'Hisenda José Manuel Fernández Norniella (PP), l'expresident de l'Assemblea de Madrid Jesús Pedroche (PP); l'exalcalde socialista de Móstoles José María Arteta, l'exdirigent de CCOO Rodolfo Benito, i el representant d'UGT Gonzalo Martín Pascual .

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Andreu també interrogarà els responsables dels fullets de les emissions de participacions preferents de Caja Madrid Finance Preferred SA, Carlos Stilianopoulos, de Caja Madrid, Fernando Cuesta i Carlos Contreras, de Bancaixa Eurocapital Finance, Aurelio Izquierdo, i de Bancaixa, José Fernando García.

Acudiran, a més, dos signants de l'emissió de preferents de 2009 de Caja Madrid, José Luis Sánchez Blázquez i Álvaro Canosa Castillo, i l'exdirector de Compliment Normatiu de la caixa, Manuel Fernández Navarro.

La decisió del magistrat es produeix després que la Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional limités la investigació sobre les preferents venudes per les caixes que van integrar Bankia a la planificació per a la seva emissió duta a terme per la cúpula directiva de les entitats.

En diversos actuacions fetes públiques el desembre, els magistrats Alfonso Guevara, Guillermo Ruiz Polanco i Antonio Díaz Delgado delimitaven la investigació als directius de les set caixes que van formar Bankia i rebutjaven la imputació dels directors de sucursals que van comercialitzar les preferents o portar a terme el cessament d'operacions.

CALENDARI DE DECLARACIONS

Les declaracions començaran el dia 3 de març a les tres de la tarda amb la compareixença de Blesa, Martín Pascual i Díaz Ferrán. L'endemà acudiran a l'Audiència Nacional Pedroche, Benet, Fernández Norniella i Arteta.

Dimecres dia 5 seran interrogats pel jutge Andreu Costa, Contreras i Fernández Navarro mentre que el 6 estan citats Stilianopoulos, Sánchez Blázquez i Canosa. Les declaracions acabaran amb la compareixença d'Izquierdo i García Txeca.

stats