Economia 18/01/2018

Borges duplica el benefici i arriba als 14,7 milions d'euros

El grup redueix la facturació tot i vendre un 8,6% més de tones de producte

Dani Cordero
1 min
Borges amplia capital per augmentar el cultiu de fruita seca

BarcelonaEl grup lleidatà Borges International Group va vendre el passat exercici més volum de producte, va facturar menys que el 2016 i, tot i així, va augmentar la rendibilitat i va obtenir el seu millor resultat: 14,8 milions d'euros, el doble que un any abans. Segons el grup, l'any s'acaba amb la reorganització interna acabada i complint amb el seu pla de negoci.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons els comptes anuals de la companyia, la política de preus en què s'ha centrat ha tingut repercussions també en la política d'aprovisionaments, que ha retallat costos. La facturació de Borges va ser l'any passat de 744 milions d'euros, un 1,9% menys. Tot i així, l'ebitda (benefici operatiu) va créixer un 43% (32 milions d'euros) i el benefici net va augmentar un 99%. La comercialització de producte es va situar en les 348.000 tones, un 8,6% més.

Segons un comunicat, la companyia va comercialitzar un total de 324 milions d'unitats envasades, de les quals 131 milions eren d'oli d'oliva (un 41%). Els fruits secs i les fruites dessecades van representar el 20%.

La companyia, que aquest any ha conclòs la integració de la companyia italiana Ortalli, assegura que porta un alt percentatge de compliment de posar en marxa cultius d'ametlla a través de la seva filial cotitzada Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN). Preveu conrear 2.500 hectàrees pròpies, cosa que suposaria plantar més de 600.000 arbres en cinc anys i triplicar els cultius propis de la companyia. Fins ara ha incorporat 1.153 hectàrees noves.

stats