La borsa castiga CaixaBank i el Sabadell pels resultats del 2018

Les accions de les dues entitats pateixen fortes caigudes al llarg de tota la jornada

Les accions de CaixaBank i el Banc Sabadell estan patint fortes caigudes arran de la presentació dels resultats de l'exercici 2018. A mitja jornada, els títols de les dues entitats lideraven les pèrdues d'entre les empreses de l'Íbex-35, amb caigudes del 8,95% en el cas del Sabadell i del 6,79% en el de CaixaBank.

El Sabadell ha anunciat aquest matí que retallava a la meitat els beneficis de l'any passat en comparació amb el 2017, a causa de les dificultats de l'empresa per implementar la migració tecnològica de la seva filial britànica TSB.

Caòtic canvi informàtic al TSB, la filial britànica del Sabadell

En el cas de CaixaBank, en canvi, tot i l' augment del 18% dels beneficis, també ha estat castigada als mercats. El grup financer va tancar el 2018 havent-se desprès de la seva participació a l'energètica Repsol i amb l'anunci d'un expedient de regulació d'ocupació per acomiadar 2.157 treballadors.

CaixaBank comunica als sindicats la seva intenció de presentar un ERO que podria afectar uns 2.000 empleats

A diferència dels dos bancs, el BBVA, l'altra entitat espanyola que ha presentat resultats, només està perdent un 0,87%. L'Íbex-35 queia un 1,06% i se situava en 8.960,50 punts.