Economia 04/01/2019

CaixaBank comunica als sindicats la seva intenció de presentar un ERO que podria afectar uns 2.000 empleats

La decisió s'alinea amb la reducció d'una de cada cinc oficines en tres anys

Agències
2 min
CaixaBank i el Sabadell superen l'examen

BarcelonaLa direcció de CaixaBank ha comunicat oficialment als sindicats la seva intenció de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per reduir la plantilla d'acord amb les necessitats del banc. Fonts sindicals i de l'entitat han precisat que s'han convocat els sindicats dijous vinent, 10 de gener, per iniciar les negociacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han indicat que l'expedient de regulació d'ocupació podria afectar a uns 2.000 empleats de l'entitat. En concret, la direcció ha manifestat la seva intenció de dur a terme mesures com l'acomiadament col·lectiu, la modificació substancial de condicions de treball i la mobilitat geogràfica dels treballadors, segons ha informat la UGT, que ha criticat que la direcció "ha desplegat tota la artilleria pesada "per acomodar les condicions laborals als seus propòsits.

En qualsevol cas, CaixaBank ha anunciat el seu desig d'obrir un procés de negociació previ que serveixi per mitigar les mesures, a l'empara de la disposició addicional cinquena del conveni col·lectiu. "A la UGT estarem atents a que el procediment estigui prou justificat, i que les mesures que puguin derivar-se respectin els nostres drets i no suposin un pas més als nostres butxaques i condicions laborals", ha afirmat el sindicat.

Els sindicats ja esperaven l'anunci d'aquest ERO, tenint en compte que CaixaBank va fer públic el 27 de novembre a Londres, on va presentar el seu pla estratègic fins al 2021, que preveia reduir 821 oficines urbanes a l'estat espanyol, un 18% de la xarxa actual, en els pròxims tres anys. En aquell moment ja es va avisar que aquesta decisió implicaria una reducció de plantilla, però ara per ara encara es desconeix la xifra concreta de treballadors que afectarà. El conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, va garantir que la retallada de personal es faria de forma negociada amb els sindicats.

Fonts de CaixaBank han assegurat que s'ha enviat a la representació sindical una comunicació formal d'inici de negociacions. L'objectiu del procés és avançar en la transformació de la xarxa d'oficines urbanes, mantenir la xarxa d'oficines en l'àmbit rural i potenciar els serveis digitals.

Els ajustaments laborals dels últims anys que ha fet el banc han estat pactats per direcció i sindicats, i aquesta és la intenció amb la qual totes dues parts afronten ara l'inici de les negociacions. Els sindicats de CaixaBank avisen que la representació de la plantilla, d'unes 32.000 persones, no acceptarà sortides forçoses.

stats