Economia 22/12/2017

La borsa recula un 1,19% després de les eleccions a Catalunya

El Sabadell i CaixaBank lideren les pèrdues

Ara
1 min
Borsa de Madrid durant la jornada d'avui

BarcelonaLa borsa ha rebut amb pessimisme els resultats electorals d'ahir a Catalunya. La majoria parlamentària assolida pel bloc independentista ha provocat que l'Íbex-35, el selectiu de les principals cotitzades espanyoles, hagi iniciat la sessió amb una davallada de l'1% i l'hagi tancat amb una caiguda de l'1,19%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mostra que el nou escenari polític a Catalunya pesa en la sessió d'avui, després de jornades planes en les sessions anteriors, és que dues entitats financeres del Principat, CaixaBank i Banc Sabadell, han liderat les pèrdues de la sessió. Han perdut un 3,59% i un 3,43%, respectivament. Els dos bancs van decidir traslladar les seus a València i Alacant a l'octubre per evitar les conseqüències derivades d'una possible declaració d'independència.

L'Íbex s'ha situat per sobre dels 10.200 punts a la sessió, el mateix nivell en què s'ha mogut aquests últims dies.

A l'inici de la sessió la gran majoria de títols cotitzaven a la baixa, però aquesta tendència s'ha revertit parcialment. 6 valors han aconseguit salvar-se de la caiguda: Endesa (+1,22%), Grifols (+0,54%), Meliá (+0,47%), Enagás (+0,33%), Abertis (+0,29%) i Viscofan (+0,2%).

stats