RENDA VARIABLE

Els retrocessos borsaris s'han extès per tota Europa

La borsa espanyola registra la major caiguda de tot l'any

L'Ibex 35 s'ha ensorrat un 2,77% fins a 9.942 punts, afectat per la incertesa sobre el futur de Grècia. La prima de risc espanyola –és a dir, l'encariment de les eines que té el país per finançar-se– s'ha disparat fins als 278 punts

Les borses europees s'havien pres un respir els darrers dies, però avui han retornat al camí de les pèrdues. La raó principal de l'ensorrament borsari cal buscar-la en els temors sobre Grècia -les dificultats en la presa de decisions sobre les noves ajudes al país- i en la incertesa dels inversors sobre la participació dels bancs en el rescat grec.

L'Ibex 35 ha retrocedit en la sessió un 2,77%, la caiguda més forta des del passat novembre. Els principals damnificats durant la jornada han estat els bancs, amb el Santander i el BBVA liderant les caigudes. L'entitat que presideix Emilio Botín s'ha deixat un 4,79%, mentre que el banc basc ha perdut un 5,46. Pel que fa a la resta d'entitats, el Sabadell ha perdut un 2,53%, el Banco Popular un 2,84% i Bankinter un 3,47%. De la crema del selectiu espanyol només s'ha salvat IAG. A l'aerolínia l'ha empès la forta caiguda del preu del petroli, que ha retrocedit un 8% en la jornada. L'antiga Iberia ha guanyat un 1,58%.

La crisi grega ha afectat la renda variable però també els mercats de deute. La prima de risc espanyola (és a dir, el diferencial del bo espanyol amb l'alemany, que quan es dispara, eleva els interessos que ha de pagar el Tresor per finançar-se) s'ha disparat fins als 278 punts. Els nivells més elevats d'aquest indicador es van registrar al novembre de l'any passat, quan van arribar als 300 punts. 

A la resta de mercats europeus, el FT100 de Londres ha retrocedit un 1,71%, el CAC 40 parisí ha perdut un 2,16%, i el DAX alemany s'ha deixat un 1,77%.

Més continguts de