Economia 11/06/2012

La borsa cau un 0,54% tot i el rescat

Diversos bancs registren pèrdues en el primer dia de cotització després de l'acord amb Europa

Ara
1 min

BarcelonaEl rescat europeu no ha estat gaire ben rebut per la borsa espanyola, que ha acabat caient un 0,54% en la primera jornada després de l'acord amb l'Eurogrup. La cotització dels principals valors de l'Íbex-35 s'ha disparat a primera hora del matí, però al llarg de la jornada els guanys s'han esvaït enmig dels dubtes entorn dels detalls del rescat i les condicions que s'exigiran als bancs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sector financer, el principal beneficiari de l'ajuda europea, és el que ha protagonitzat les majors pujades a primeres hores del matí. Finalment, però, ha moderat els seus guanys i ha abandonat la part alta de la llista de valors, com és el cas de Bankia, que ha pujat un 1,07%. Bankinter (0,40%), Caixabank (0,34%) i Sabadell (0,11%) han completat la llista d'entitats amb guanys. La resta de bancs han registrat pèrdues entre les quals destaquen el Banco Popular, amb una caiguda de l'1,51%, el Santander i el BBVA, que han perdut un 0,37% i un 0,29%, respectivament.

La prima de risc ha evolucionat de forma inversa i, tot i que ha començat la jornada a 467 punts, ha acabat tancant en 421 punts bàsics, amb l'interès del bo espanyol en un 6,51%.

Les borses europees tampoc han reaccionat positivament al rescat d'Espanya i Frankfurt ha tancat amb una pujada del 0,2%, París ha perdut un 0,3%, Londres un 0,1% i Milà, la que més ha caigut, un 2,8%.

stats