Economia 05/02/2013

L'Íbex-35 capitaneja la remuntada de les borses europees amb un 2,20%

La prima de risc espanyola pateix un lleuger descens de nou punts i tanca en els 373

Àlex Ribes
1 min
La borsa de Madrid ha recuperat part de les pèrdues d'ahir / EFE

BarcelonaEl selectiu espanyol Ibex-35 ha capitanejat avui la remuntada de les borses europees amb un 2,2% després de la forta caiguda d'ahir, la pitjor des del setembre. El principal indicador de la borsa espanyola s'ha quedat a les portes dels 8.100 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les empreses més beneficiades d'aquesta onada de números verds han estat la constructora Sacyr, amb una recuperació del 5,65%, Red Eléctrica que ha pujat un 3,26% i Inditex, d'Amancio Ortega, amb una revalorització del 3,17%. En el camp negatiu, les més perjudicades de la ressaca de dilluns han estat Mediaset amb una davallada de l'1,15%, juntament amb Viscofan que perd un 1,35%. La que s'emporta el cop més fort, però, ha estat Acciona amb un 3,06% negatiu.

La resta de les principals Borses europees han acompanyat la trajectòria ascendent del selectiu espanyol i han tancat les seves sessions en números positius. L'ascens més destacat, a banda de l'Íbex, ha estat el de la borsa de Milan, molt perjudicada ahir a causa de la proximitat de les eleccions italianes, amb una recuperació de l'1,05%. Els altres mercat europeus en valors positius són l'Eurostoxx 50, que reuneix les cinquanta empreses més important d'Europa, amb una pujada del 0,99%, Paris, que ha guanyat un 0,58%, i seguit de ben a prop per Londres i Frankfurt amb un ascens del 0,58% i 0,35% respectivament.

En l'apartat del deute sobirà, la prima de risc espanyola –la diferència entre el bo espanyol a 10 anys i l'equivalent alemany– ha patit un lleuger descens de nou punts i s'estabilitza en els 373. Pel que fa al bo a deu anys, l'interés se situa en el 5,38%.

stats