Economia 23/04/2015

CaixaBank analitzarà "totes les opcions" si fracassa la seva opa per BPI

El consell d'administració del banc portuguès ha rebutjat l'oferta del grup català, que també compta amb l'oposició de Isabel dos Santos, la segona major accionista

Efe
1 min
L'any passat La Caixa va augmentar la seva participació en el banc portuguès BPI.

BarcelonaCaixaBank analitzarà "totes les opcions" d'actuació que tingui al seu abast si finalment no prospera l'oferta pública d'adquisició (opa) que ha llançat sobre el Banc Portuguès d'Inversions (BPI) per endur-se el control de l'entitat. El grup català, que actualment és el màxim accionista del BPI, amb un 44,1 %, creu que els accionistes del banc lusità serien els principals beneficiaris d'aquesta opa, que ha llançat a un preu d'1,329 euros per acció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant, el consell d'administració del BPI ha rebutjat l'oferta de CaixaBank, en considerar que no reflecteix el valor actual del banc, i ha demanat elevar-la a 2,26 euros per acció, però el grup català s'hi ha negat. L'operació compta a més amb l'oposició de la multimilionària angolesa Isabel dos Santos, la segona major accionista del BPI, amb el 18,6 % dels títols, que defensa com a alternativa la fusió d'aquesta entitat amb el també portuguès BCP.

És possible, per tant, que l'opa sobre BPI acabi fracassant, cosa que obligarà CaixaBank a decidir si es manté a l'entitat com a accionista majoritari o si ven totalment o part de la seva participació. "Si l'opa no prospera haurem d'analitzar totes les opcions que tinguem, serà un entorn que haurem de valorar quan arribi el moment", ha detallat Gortázar.

Precisament, BPI ha quedat aquesta setmana fora de la competició per adquirir Novo Banc, després que el Banc de Portugal seleccionés cinc dels set potencials compradors la setmana passada. En aquest sentit, Gortázar ha assegurat que "l'operació de Novo Banc era una possibilitat, però no la raó" per la qual CaixaBank es va oferir a agafar el control de BPI.

stats