20/02/2015

CaixaBank fitxa Jordi Òliva, fins ara director financer del Govern

2 min
CaixaBank fitxa Jordi Òliva, fins ara director financer del Govern

Jordi Òliva, fins fa poques setmanes director general de Política Financera de la Generalitat, ha fitxat per CaixaBank. Òliva va deixar el càrrec al Govern a finals de gener i ara s’ha incorporat al banc per convertir-se en director de negoci institucional, segons ha pogut saber l’ARA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els bancs necessiten cada cop més interlocució amb les autoritats europees, especialment des que l’1 de gener el Banc Central Europeu es va convertir en el supervisor directe del sector financer de tot el continent. Tot indica que la funció d’Òliva serà reforçar aquesta àrea, tot i que una portaveu de CaixaBank no ho va confirmar. “Avui dia als bancs els calen persones que tinguin recorregut en els estaments europeus”, explica una font del sector financer.

De fet, el currículum d’Òliva (Barcelona, 1961) encaixa en aquesta descripció, ja que abans d’entrar a treballar a l’administració va ser executiu del Deutsche Bank durant 16 anys, alguns dels quals els va passar a la seu central de l’entitat alemanya, a Frankfurt. La mateixa ciutat on té la base el BCE.

CaixaBank no va ser l’única entitat financera que s’havia interessat per contractar els serveis d’Òliva, que havia arribat a la Generalitat pocs mesos després de l’aterratge d’Andreu Mas-Colell al departament d’Economia.

Durant els quatre anys que ha estat al càrrec, a Òliva li va tocar la ingrata feina de gestionar la caixa d’una administració que, durant la majoria del seu mandat, ha estat sota rescat.

Banquer i consultor

Mig any abans d’entrar a la Generalitat, Òliva havia deixat el Deutsche Bank per saltar a la consultoria Alfa Consulting com a soci director del sector financer i assegurador. De totes maneres, aquesta feina li va durar poc perquè el març del 2011 va decidir passar al sector públic. Quatre anys després de feina fosca i poc agraïda, Òliva ha decidit tornar a saltar al sector privat.

stats