Calviño preveu que Espanya compleixi l'objectiu i tanqui l'any amb un dèficit del 2,7% del PIB

La ministra no descarta que es puguin aprovar els pressupostos: "Dificil no és impossible"

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, preveu que Espanya tanqui l'any amb un dèficit públic del 2,7% del producte interior brut (PIB), la xifra que el seu executiu havia pactat amb Brussel·les. L'objectiu inicial era del 2,2% però el govern de Pedro Sánchez va aconseguir que la Comissió Europea flexibilitzés la xifra al juliol fins al 2,7%.

Segons ha assegurat aquest dimecres la titular d'Economia, quan falta menys d'un mes perquè s'acabi l'any, la xifra de dèficit que preveu està "absolutament en la línia" del compliment. Calviño ha recordat que per al 2019 el dèficit haurà de baixar fins a l'1,8%, fet que obligarà a fer un esforç "més gran" de disciplina fiscal que en els anys anteriors. Calviño preveu que l'Estat tanqui el 2018 amb un deute públic inferior al 97%.

Sobre els pressupostos pel 2019, que el govern espanyol portarà al Congrés el gener encara que no tingui suports suficients per aprovar-los, Calviño ha assegurat que no descarta que els partits independentistes -o altres forces que ara s'hi oposen- acabin votant-hi a favor i es puguin aprovar. "Difícil no és impossible. No tirarem la tovallola abans de començar", ha subratllat en un esmorzar informatiu d'Europa Press.

La titular d'Economia ha convidat els partis catalans a validar els comptes i ha destacat que les protestes de la setmana passada de metges i funcionaris a Catalunya demostren "que allò important és atendre les necessitats dels ciutadans".