Economia 04/10/2019

La Cambra farà una consulta entre els empresaris sobre l'impacte de la independència

La pregunta es planteja com a prova pilot d'un sistema de consultes que l'organisme llança avui

Paula Clemente
2 min
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, aquest divendres

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Barcelona ha anunciat aquest divendres que activa un sistema de votació per tal de conèixer l'opinió dels empresaris respecte a decisions que vulgui prendre l'equip al capdavant de l'organisme o sobre qüestions que afectin el territori.

El sistema està actiu des d'aquest divendres, i la primera consulta serà la percepció dels empresaris sobre les conseqüències econòmiques per a la seva empresa d'una Catalunya amb estat propi dins la Unió Europea. La pregunta, que és la mateixa que ja va fer-se el 2012, es posa en versió pilot per comprovar com qualla la proposta d'aquest nou sistema.

Segons ha explicat Joan Canadell, president de la Cambra, si la proposta tingués una bona acollida llançarien la segona, aquesta sí que amb caràcter vàlid, que probablement girarà al voltant de què fer davant la sentència del judici als líders independentistes.

"La idea és que d'aquí mig any o, com a molt, un any tinguem un sistema de consultes àgil amb molta participació i que ens permeti fer preguntes cada setmana", ha aprofundit Canadell. "Això ens ha de servir perquè el que posi en marxa la Cambra tingui el màxim de suport", ha afegit. Tot i això, ha matisat Mònica Roca, vicepresidenta de l'entitat, les consultes no són vinculants i la decisió final sempre serà del ple.

Així, la idea és que cada divendres hi hagi una pregunta, que s'hagi anunciat abans, que arribi als empresaris amb informació complementària sobre el tema i que estigui activa fins dijous següent per tal de captar les màximes interaccions possibles. Per participar, els empresaris hauran d'accedir al sistema mitjançant un ordinador i omplir un formulari que els informarà sobre si són al cens o no. Fet això, en les següents consultes podran votar amb un usuari i una contrasenya des del mòbil.

Les consultes que es plantegen

Les preguntes es faran tant per saber la percepció dels empresaris sobre els projectes que la Cambra vulgui posar en marxa (com per exemple si cal posar en marxa la figura de l'aprenent o si consideren que és necessari promocionar la FP Dual) o sobre qüestions conjunturals, com si cal un salari mínim per sectors a Catalunya, si l'empresari considera que és positiu anar a eleccions a Catalunya o, fins i tot, si s'està d'acord amb canviar el model d'autopistes cap a un model de vinyeta.

La Cambra de Comerç compta amb un cens de 380.000 empreses a Barcelona, però permetrà que voti qualsevol empresari de Catalunya. "A l'hora de donar els resultats en facilitarem dos: un de la demarcació pròpia de la Cambra de Barcelona i un altre de la resta del país", ha explicat Joan Canadell. "No representem la resta del territori, però creiem que, si hi ha empresaris fora de Bacelona que volen votar els hem de deixar i donar el resultat separat", ha compartit. Això, ha dit, també servirà per oferir a altres cambres utilitzar el mateix sistema a les seves demarcacions.

stats