Economia 27/10/2014

La Cambra preveu un creixement del 2,1% el 2015, però encara insuficient per apujar salaris

Les perspectives de l'organisme confien que l'eurozona superarà les debilitats sense caure en la recessió

ELENA FREIXa
1 min
Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç

BarcelonaL'economia catalana té els fonaments de la recuperació ferms, segons la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha dibuixat un creixement de l'1,6% del PIB aquest any i del 2,1% el 2015. Tot i reconèixer l'amenaça econòmica a l'eurozona, l'organisme veu amb optimisme l'evolució a Catalunya gràcies a les palanques tant de l'exportació com de la recuperació lleu del consum intern i al guany de competitivitat dels últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La millora dels indicadors econòmics, però, no permet encara traslladar-la als sous, segons el president de la Cambra, Miquel Valls, que ha apostat per continuar amb "la moderació" dels darrers anys. "Cal mantenir aquesta austeritat, sobretot en els sectors que han de competir exportant", ha defensat en roda de premsa per presentar les Perspectives Econòmiques.

Les previsions de creixement per sobre del 2% l'any que ve a Catalunya (una dècima més del que preveu el govern espanyol per al conjunt de l'Estat) se sustenten en un escenari de creixement de l'1,4% a l'eurozona. La Cambra defensa que l'escenari dels socis de l'euro és dèbil, però no recessiu i confia en una recuperació de cara a l'any que ve que afavoreixi l'economia catalana.

A més curt termini, però, l'organisme reconeix que l'economia pot patir una frenada en el darrer trimestre de l'any. La confiança empresarial ha retrocedit de cara a la recta final de l'any i les exportacions, després d'una caiguda a l'agost, afronten una moderació en el creixement de cara al quart trimestre.

stats