Economia 16/07/2014

El president de la Damm, a judici per delictes fiscals

La Fiscalia Anticorrupció demana 14 anys de presó per a Demetrio Carceller Arce

Acn
2 min
El president de Damm també serà jutjat per evadir impostos

BarcelonaEl jutge Pablo Ruz ha conclòs la investigació contra el president de la cervesera Damm, Demetrio Carceller Arce, i l'enviarà al banc dels acusats després que el Tribunal Suprem hagi ordenat jutjar-lo per presumptes delictes contra la hisenda pública i blanqueig de capitals. Ruz considera que hi ha indicis per dur a judici el president de la cervesera, el seu pare, Demetrio Carceller Coll, i dos imputats més. La Fiscalia Anticorrupció demana 14 anys de presó per a Demetrio Carceller Arce.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, en la qual modifica la causa a procediment abreujat, el jutge explica que ha quedat acreditat que els imputats van crear una trama per defraudar la hisenda pública en relació a l'impost sobre la renda de persones físiques, l'impost de patrimoni i el de successions.

El magistrat apunta que, almenys des de l'any 90, l'imputat Demetrio Carceller Coll ha amagat el seu domicili real, que era a l'estat espanyol, amb l'objecte d'ocultar les seves rendes i patrimoni a Hisenda mitjançant estructures radicades en paradisos fiscals, "reinvertint en les diverses societats controlades per ell les quotes que, exercici darrere exercici, s'han anat defraudant a la hisenda pública espanyola". En els 8 anys investigats –de 2001 a 2009–, la quota diferencial, segons els informes d'Hisenda, supera els 66 milions d'euros.

Ruz ha tancat la investigació un cop el Suprem ha anul·lat la interlocutòria de la sala penal de l'Audiència Nacional que va decretar l'arxivament de la causa per al president de Damm. Ruz considera que Carcelller Arce va participar activament en la gestió del patrimoni del seu pare, "especialment en les inversions a Arizona, articulant, juntament amb els altres imputats, les estructures societàries per ocultar totes les rendes generades".

El jutge conclou la investigació una vegada que ha realitzat, com li va ordenar la sala penal, la ratificació pericial contradictòria. Ara les parts disposen de 20 dies de termini per sol·licitar l'obertura de judici oral.

stats