Economia 21/12/2016

La borsa castiga els bancs després de la sentència de les clàusules terra

La majoria dels bancs han salvat els mobles després de la forta patacada inicial

Jana Homs Donés
1 min
Sessió a la Borsa de Madrid.

BarcelonaLa cotització de la banca espanyola ha caigut en picat després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi decidit que les entitats tornin els diners que han cobrat de més gràcies a les clàusules terra. Després, però, les caigudes s'han moderat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Banco Popular ha estat, com ja és habitual, el més castigat, i ha tancat la sessió amb una davallada del -5,82%. Els valors de les altres entitats també s'han desinflat, però de manera més moderada: Banc Sabadell (-1,30%), Bankia (-1,01%), BBVA (-0,92%), CaixaBank (-0,81%) i el Santander (-0,44%).

Les caigudes d'avui no corresponen a l'afectació de les entitats per la sentència. El BBVA és el banc amb el màxim nombre d’actius hipotecaris i pot afrontar pèrdues de 1.815 milions d’euros en el cas de retroactivitat total. Segueixen CaixaBank, amb un càrrec de 660 milions d’euros, el Banco Popular (334 milions) i Bankia (160 milions).

En conjunt, l’Íbex-35 ha tancat la jornada amb una caiguda del -0,38%.

Si les tendències borsàries es mantenen durant les últimes setmanes de l’any, les úniques entitats que tancaran el 2016 amb pujades seran el Santander i el BBVA.

stats