EMPRESES
Economia 10/09/2014

El grup català de transport Moventia celebra el 90è aniversari

Elena Freixa
2 min

BarcelonaL’empresa familiar catalana Moventia, dedicada als negocis del transport de viatgers i la distribució d’automòbils, va celebrar ahir el 90è aniversari en plena forma. Governada per Miquel Martí, membre de la tercera generació de la família fundadora, el grup està immers en el projecte per desenvolupar tot el nou sistema de pagament intel·ligent que s’implantarà al transport públic a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Moventia, un dels membres del consorci liderat per CaixaBank que ha presentat l’única oferta per crear la T-Mobilitat, l’avala una llarga experiència en el transport de viatgers per carretera (amb marques com Sarbus) i també la gestió del tramvia de Barcelona. Aquesta pota del negoci, integrada dins de la societat Moventis, és la llavor de l’empresa que va néixer a Sabadell l’any 1923.

L’altre gran negoci del grup s’agrupa sota del paraigua de Movento, que es dedica a la distribució d’automòbils amb una àmplia xarxa de punts de venda concentrats principalment al Vallès i l’àrea de Barcelona. Les vendes, de prop de 10.000 unitats a l’any de nou marques diferents (entre les quals Seat, Volkswagen i Renault), li aporten bona part de la facturació, que l’any 2012 va rondar els 350 milions d’euros. El grup Moventia actualment el conformen prop de 2.600 treballadors.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assistir a l’acte de celebració i va destacar l’esperit emprenedor que famílies com els Martí van demostrar en temps difícils per aixecar l’empresa i, amb l’empresa, tot un país. “Si ho van poder fer llavors, amb condicions molt difícils, ara ho tornarem a fer”, va dir Mas davant de centenars d’empresaris. El món de l’empresa catalana (moltes de familiars) estava ahir molt representat, ja que Martí també presideix l’organització d’empresaris catalans FemCat.

stats