Economia 03/10/2016

Catalana Occidente tanca la compra de Previsora Bilbaína per 130 milions

L'asseguradora catalana creix en presència al nord d'Espanya i s'enforteix en el negoci funerari

Ara
1 min
Josep Maria Serra Farré, president de Catalana Occidente

BarcelonaEl grup assegurador Catalana Occidente ha formalitzat la compra del grup Previsora Bilbaína, en una operació de gairebé 130 milions d'euros, segons ha informat el grup que presideix Josep Maria Serra Farré.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta adquisició l'asseguradora catalana reforçarà la seva presència al nord d'Espanya i, a més, enfortirà el negoci en el ram d'assegurances de decessos i el sector funerari, en què tindrà més del 5% de quota de mercat a l'Estat.

Catalana Occidente: secrets per viure 150 anysL'operació suposa l'adquisició del grup Previsora Bilbaína, per 76,6 milions d'euros; la societat de mediació Azkarán, per 16,7 milions, i el negoci funerari, per 36,6 milions.

L'adquisició permet a Catalana Occidente incorporar 24 oficines a la zona del Cantàbric i 200.000 assegurats a la zona. A tot Espanya, Previsora Bilbaína té 60 sucursals i 400.000 assegurats, i compta amb una xarxa de distribució de 300 mediadors.

Segons Catalana Occidente, la gestió del grup basc encaixa molt bé en el seu model de gestió per la prudència, l'eficiència en la gestió i la solvència, ja que és un grup molt sanejat. Previsora Bilbaína mantindrà la seva autonomia de gestió en les seves dues línies de negoci: l'asseguradora i la funerària, i en aquest sentit s'ha fet un pla per conservar els clients, empleats i col·laboradors, a més de mantenir la marca.

Per al conseller delegat de Catalana Occidente, Ignacio Álvarez, l'adquisició suposa un "salt qualitatiu" en el negoci de decessos, estratègic per a la companyia, i ha destacat la complementarietat que aporta la companyia adquirida.

stats