Economia 05/04/2012

De Guindos anuncia que subhastarà CatalunyaCaixa després de Setmana Santa

El ministre d'Economia revela que es vol tancar el procés abans de l'estiu i augura nous processos de concentració d'entitats les pròximes setmanes

Acn
1 min

MadridEl govern espanyol iniciarà la subhasta de CatalunyaCaixa i Banc de València després de Setmana Santa. Així ho ha anunciat el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en una entrevista a Reuters en què també ha avançat que hi haurà nous processos de concentració d'entitats bancàries les pròximes setmanes. "En la pròxima reunió del FROB començarà el procés de privatització de les dues [...]. El procés s'accelerarà molt, pretenem tenir-lo tancat abans de l'estiu", ha assegurat el titular d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos també ha parlat de l'última reforma per enfortir el sector bancari espanyol, que obligarà les entitats a presentar al Banc d'Espanya els plans per complir les provisions de capital amb les quals han de cobrir l'exposició al negoci immobiliari.

El pla haurà de ser aprovat pel Banc d'Espanya en quinze dies, com a màxim el 24 d'abril. Les entitats han de reservar 52.000 milions d'euros per evitar hipotètiques pèrdues futures després d'aplicar uns criteris de valoració molt estrictes que, segons alguns analistes, són insuficients. A més, les entitats tenen fins al 31 de maig per presentar projectes de fusió.

En general, les entitats disposen d'un any per afrontar les exigències en els resultats, tot i que el reial decret que regula la reforma financera permet a les entitats que es fusionin allargar els terminis fins a dos anys.

Finalment, De Guindos defensa les mesures de sanejament que ha pres l'executiu espanyol i assegura que "no hi ha cap altre país europeu en què els bancs hagin fet ajustos tan dràstics com Espanya".

stats