Economia 22/08/2013

Catalunya és la segona regió europea amb més inversió estrangera des que va començar l'any

En el primer semestre de l'any s'han atret 1.921 milions de dòlars i s'han creat 4.100 llocs de treball

Dani Sánchez Ugart
1 min
Guido Grimaldi, Sixte Cambra, Santi Vila i Antoni Vives durant l'acte de col·locació de la primera pedra de la nova terminal de la naviliera Grimaldi al Port de Barcelona/ACN

BarcelonaCatalunya va atraure més de 1.921 milions de dòlars (1.438 milions d'euros) en inversió estrangera en els sis primers mesos de l'any, segons l'estudi FDI Intelligence del diari econòmic 'Financial Times'. Les dades, fetes públiques avui pel conseller d'Economia de la Generalitat, Felip Puig, com a resposta a l'estudi de la Comunitat de Madrid que assegurava que més de mil empreses han canviat la seu cap a la capital de l'Estat en els últims tres anys, situen Catalunya com a segons regió europea en volum d'inversió estrangera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comunitat de Madrid, per la seva banda, se situa en el lloc número 8 d'aquest rànquing, amb una inversió de 697 milions de dòlars (522 milions d'euros), una tercera part dels diners que van arribar a Catalunya, tal i com ha destacat el mateix conseller.

El rànquing el lidera la regió South East (sud-est) del Regne Unit, amb una inversió de 4.500 milions de dòlars (3.370 milions d'euros), repartits en 150 projectes d'inversió. A Catalunya hi va haver 37 projectes, mentre que a la Comunitat de Madrid n'hi va haver 26.

Pel que fa als llocs de treball creat a partir d'aquestes inversions, Catalunya es va situar tercera en el rànquing europeu –per darrere de South East i Irlanda–, amb 4.095 llocs de treball nous. Madrid, per la seva banda, es va situar dotzena, amb 1.077 nous llocs de treball.

El conseller Puig ha considerat que aquestes dades demostren que no hi ha cap neguit derivat pel procés sobiranista, com han volgut fer veure alguns mitjans de Madrid arran de l'estudi d'aquella comunitat.

stats