Economia 16/06/2014

El Popular es despenja de subhasta de CatalunyaCaixa

El seu president, Ángel Ron Güimil, assegura que el seu interès és "molt baix"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

SantanderEl Banc Popular confirma que es despenja de la competició per comprar CatalunyaBanc, en què els dos principals aspirants, ara per ara, són el Banc Santander i CaixaBank. El president del Popular, Ángel Ron Güimil, ha assegurat aquest dilluns que després d'analitzar l'evolució dels comptes durant mesos per tenir una evolució de la condició de les coses, han arribat a la conclusió que tenen un "interès molt baix" per les condicions actuals.

Ron Güimili també ha matisat que el banc havia estudiat la compra de la xarxa d'oficines fora de Catalunya perquè "li interessaven una sèrie de condicions que, finalment, no s'han donat". "Ens sembla legítima la decisió de no seguir endavant", ha afegit.

Tira endavant la compra de Citi, sense notícies de Barclays

El president del Popular ha remarcat, en canvi, que estan molt a prop de tancar un acord per quedar-se amb les targetes Citi. Tot i això, tenen la voluntat de tancar algunes de les 45 oficines que es quedaran amb l'adquisició. Ron Güimili ha justificat que l'interès que tenien per les de CatalunyaCaixa era perquè els donava posició en comunitats on ara tenen unes quotes de mercat baixes.

Finalment, Ron Güimili ha assenyalat que encara no han presentat cap oferta per Barclays tot i haver-s'hi mostrat interessats.

El president del Popular ha participat aquest dilluns en el curs d'estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Santander, titulat enguany "L'Europa que deixa la crisi". El curs l'organitza l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) i el patrocina el BBVA.

stats