Economia 11/11/2015

Les empreses i famílies en fallida disminueixen un 21% fins al setembre

Europa Press
1 min
El fabricant gironí de motos de muntanya està en concurs de creditors després de no haver tancat un acord amb la banca per refinançar 24 milions de deute.

BarcelonaLes famílies i empreses que es declaren en concurs de creditors –suspensió de pagaments i fallides– perquè no poden afrontar els seus pagaments i deutes va reduir-se durant el tercer trimestre. Concretament, a Catalunya la xifra va caure un 20%, una mica per sota de la mitjana estatal, on el descens va ser del 21,3% en relació amb el mateix període del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Catalunya, que va ser la comunitat amb més concursos declarats, va registrar un total de 243 concursos fins al setembre. A tot l'Estat hi va haver 1.143 procediments d'aquest tipus, una de les xifres més baixes des del 2012.

En concret, les famílies que es van declarar en concurs de creditors van ascendir a 119, la qual cosa suposa un descens del 7% respecte al mateix trimestre del 2014, mentre que les empreses concursades van baixar un 22,7%, fins a sumar 1.024 procediments de fallida a Espanya, segons l'estadística de l'INE publicada aquest dimecres.

stats