IPC
Economia 15/02/2011

CCOO demana garanties per mantenir el poder adquisitiu dels sous

La inflació del 3,3% fa imprescindible, segons els sindicat, el manteniment de les clàusules de revisió salarial dels convenis col·lectius

Elena Freixa
1 min

BarcelonaCCOO de Catalunya ha exigit avui que es mantingui el poder adquisitiu dels salaris davant una inflació que segueix creixent –al gener la taxa va situar-se en el 3,3%– empesa per l'augment de les tarifes elèctriques i els carburants.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sindicat ha lamentat que la tarifa elèctrica s'hagi encarit un 10% mentre que el salari mínim interprofessional (SMI) només ha incrementat un 1% i les pensions segueixen congelades.

L'efecte de tota aquesta escalada en les butxaques dels treballadors, especialment en el cas de les persones amb rendes baixes, així com també en els pensionistes, fa "indispensable", segons CCOO, mantenir les clàusules de revisió salarial dels convenis.

El diferencial entre la inflació espanyola i l'europea es manté, la qual cosa també afecta en negatiu la competitivitat de les empreses i les seves exportacions, que són la clau de la recuperació econòmica.

stats