MERCAT DE TREBALL
Economia 27/02/2012

CCOO i UGT animen a manifestar-se dimecres contra la reforma laboral

La mobilització ha sigut convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) per rebutjar la vessant més radical del neoliberalisme, segons expliquen els organitzadors

Efe
2 min

BarcelonaCCOO i UGT de Catalunya han reivindicat avui la seva utilitat i han animat els ciutadans a aprofitar la mobilització sindical europea convocada dimecres en contra de les polítiques d'austeritat a la UE per protestar de nou "massivament" contra la reforma laboral i contra les retallades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, han deixat clar, en qualsevol cas, que no es poden traçar "paral·lelismes" entre les multitudinàries manifestacions del passat 19 de desembre i les de dimecres, que admeten que seran més modestes.

I és que, tal com han recordat, la data del 29 de febrer està marcada al calendari des de fa mesos per la Confederació Europea de Sindicats per censurar el "fonamentalisme neoliberal que governa Europa", que a Espanya s'ha traduït en la reforma laboral anunciada pel govern, segons UGT i CCOO.

Aquests sindicats, i altres com l'USOC, han convocat dimecres a la tarda quatre manifestacions en les quatre capitals de província catalanes en el marc d'aquesta jornada de protestes europea.

Tant Álvarez com Gallego entenen que des d'alguns sectors s'està usant la reforma laboral com a excusa per intentar "deslegitimar" les organitzacions sindicals, i per això han aprofitat la roda de premsa per reivindicar el rol social que juguen els sindicats a Espanya.

Tots dos s'han mostrat molestos per aquesta actitud de desprestigi que, segons Álvarez, es va iniciar "des de l'extrema dreta" i ara s'està estenent a d'altres sectors.

Per això, han recordat que els sindicats són elegits pels treballadors en eleccions i han subratllat que ningú no qüestiona, en canvi, l'existència de les organitzacions empresarials.

Els líders de CCOO i UGT de Catalunya creuen que s'ha posat en marxa aquesta estratègia "per no parlar" de la reforma laboral i han denunciat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, encara no hagi respost a l'"oferta sincera" de diàleg de les centrals sindicals.

"Quan parlem de sindicats, parlem de democràcia", ha remarcat Gallego, que ha destacat que els sindicats "articulen el conflicte social" i que potser es carrega ara contra aquestes organitzacions per negar que aquest conflicte existeix.

Més enllà d'expressar al carrer l'oposició a la deriva neoliberal a la UE, els sindicats reivindiquen com a alternativa més laxitud en els límits de dèficit públic, la reforma del Banc Central Europeu, l'emissió d'eurobons o bé la implantació d'un impost sobre les transaccions financeres.

stats