PRESSUPOSTOS
Economia 24/04/2012

La Comissió Europea proposarà augmentar un 6,8% el pressupost de la UE per al 2013, segons Reuters

La CE creu que és una mesura necessària "per complir amb anteriors compromisos de despesa"

Acn
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) proposarà un augment del 6,8% del pressupost de la Unió Europea per al 2013, segons una filtració de Reuters, que ha tingut accés a un document intern de la CE. Amb aquest increment, el pressupost total de la UE podria arribar als 138.000 milions d'euros l'any vinent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la filtració, l'increment del pressupost que es vol proposar "és necessari per complir amb anteriors compromisos de despesa".

La proposta de la CE serà presentada aquest dimecres a Brussel·les i haurà de ser aprovada conjuntament per legisladors i els governs dels estats membres. Les negociacions per a l'aprovació del text es portaran a terme fins a finals d'aquest any. Les "autoritats pressupostàries" de la UE, el Consell de la UE i el Parlament Europeu, discutiran el nou pressupost i l'aprovaran abans del 31 de desembre del 2012.

Segons Reuters, la CE suggerirà un increment de les despeses de la UE en àrees com la recerca i la innovació a partir de 2014, per impulsar el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

stats