PRESSUPOSTOS
Economia 24/04/2012

La Comissió Europea proposarà augmentar un 6,8% el pressupost de la UE per al 2013, segons Reuters

La CE creu que és una mesura necessària "per complir amb anteriors compromisos de despesa"

Acn
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) proposarà un augment del 6,8% del pressupost de la Unió Europea per al 2013, segons una filtració de Reuters, que ha tingut accés a un document intern de la CE. Amb aquest increment, el pressupost total de la UE podria arribar als 138.000 milions d'euros l'any vinent.

Segons la filtració, l'increment del pressupost que es vol proposar "és necessari per complir amb anteriors compromisos de despesa".

La proposta de la CE serà presentada aquest dimecres a Brussel·les i haurà de ser aprovada conjuntament per legisladors i els governs dels estats membres. Les negociacions per a l'aprovació del text es portaran a terme fins a finals d'aquest any. Les "autoritats pressupostàries" de la UE, el Consell de la UE i el Parlament Europeu, discutiran el nou pressupost i l'aprovaran abans del 31 de desembre del 2012.

Segons Reuters, la CE suggerirà un increment de les despeses de la UE en àrees com la recerca i la innovació a partir de 2014, per impulsar el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

stats