Economia 31/10/2019

Cellnex duplica la demanda de l'última ampliació de capital i capta 2.500 M€

La gestora de torres cobreix el finançament per a la seva macrooperació de compres al Regne Unit

Paula Solanas
2 min
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez.

BarcelonaFa poc més de mig any que Cellnex va tancar una ampliació de capital per cobrir les seves ànsies d'expansió i ja ho ha tornat a fer. La gestora d'infraestructures de telecomunicacions ha anunciat aquest dijous que ha cobert el 100% dels 2.500 milions d'euros que volia captar per finançar el seu creixement internacional. Pràcticament tots els titulars d'accions que tenien drets preferents per acudir a l'ampliació han adquirit accions. Concretament, el 99,53%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, la companyia ha destacat que la demanda ha superat en 38 vegades el total d'accions noves que es posaven a la venda. En l'última ampliació de capital de 1.200 milions d'euros que va tancar al març la demanda havia estat 16 vegades més gran, és a dir, que en aquesta ocasió s'ha més que duplicat en comparació amb l'última operació. "És un clar indicador de l'interès i l'atractiu que el projecte de Cellnex segueix despertant entre els inversors", ha assegurat el seu conseller delegat, Tobías Martínez.

Com ja havien acordat, alguns dels accionistes principals de Cellnex també han participat en l'ampliació de capital. Aquest és el cas de ConnecT (amb el 29% de l'empresa), el holding de la família Benetton, la Junta d’Inversions del Pla de Pensions del Canadà (4,95%) o el fons nord-americà Permian Investment Partners. Els 86,7 milions de noves accions començarien a cotitzar a partir del 7 de novembre.

L'èxit de l'operació de finançament de Cellnex s'explica en part per l'entusiasme que ha generat l'empresa a la borsa aquest any. Des del gener, la companyia pràcticament ha duplicat el seu valor i les accions han passat d'intercanviar-se per prop de 20 euros el títol a fregar els 40 a dos mesos de dir adeu al 2019. De fet, en un any que no ha estat especialment alegre per als mercats borsaris, Cellnex és de llarg l'empresa de l'Íbex-35 que més s'ha revaloritzat els últims 12 mesos.

Primer operador de torres a Europa

L'ampliació de capital va lligada a la macrooperació que va anunciar a principis de mes per finançar la compra de les torres de la britànica Arqiva per 2.200 milions d'euros. Amb aquesta adquisició, Cellnex es consolida com la gestora amb més torres del continent europeu i en número d'infraestructures ja només competeix amb el gegant dels Estats Units American Towers.

Cellnex va néixer a Barcelona com a filial d'Abertis, però fa temps que el seu negoci no es limita només a Espanya. La companyia ha invertit prop de 10.800 milions d'euros des que va sortir a borsa en comprar la infraestructura d'operadores de telecos que ja no volen gestionar les seves pròpies torres, o directament en fer-se amb competidors més petits en altres països.

stats