Economia 13/03/2019

La CEOE demana apujar l'edat de jubilació segons l'esperança de vida

L'organització vol impulsar una nova agenda de reformes a la Seguretat Social

Ara
1 min
Antonio Garamendi, escollit nou president de la CEOE

BarcelonaLa Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ha elaborat una sèrie de propostes de cara a les eleccions generals del 28 d'abril en què demana l'augment de l'edat de jubilació a mesura que puja l'esperança de vida, una rebaixa de l'impost de societats i de les cotitzacions empresarials, l'eliminació de l'impost de patrimoni i la reducció de l'impost sobre successions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes propostes, aprovades en la reunió d'aquest dimecres de la junta directiva de l'organització, s'han dissenyat a partir dels "riscos nacionals" que detecta la CEOE: "la inestabilitat política, la falta de disciplina pressupostària, l'abandonament de reformes estructurals i el trencament de la unitat de mercat".

En aquest sentit, l'organització proposa que s'impulsi una nova agenda de reformes que inclourien revisar el finançament de la Seguretat Social, separant clarament la contribució de cotització d'empreses i treballadors, i en segon lloc les contribucions que fa l'Estat. Aquesta mesura implicaria una rebaixa del tipus de cotització dels empresaris, segons la CEOE.

stats