Economia 17/10/2017

La CEOE rebaixa la previsió de creixement d'Espanya per a aquest any

El situa en el 3%, dues dècimes menys que el pronòstic inicial

Ara
1 min
El president de la CEOE diu que Catalunya també ha de treballar per reduir el dèficit

BarcelonaLa Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), la gran patronal espanyola, ha rebaixat aquest dimarts les previsions de creixement de l'economia d'Espanya per a aquest 2017. La incertesa de la situació política (que ha comportat caigudes en borsa, un augment en la prima de risc i el trasllat d'empreses fora de Catalunya) ha fet rebaixar dues dècimes la millora del PIB estatal i l'ha situat ara en un 3%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A part d'això, l'organisme presidit per Juan Rosell ha afegit que el retard en la presentació dels pressupostos del 2018 per part del ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat "no ajuda a millorar la situació". Són afirmacions que es troben en el document 'Panorama econòmic', un informe mensual de la CEOE que aquest dimarts ha publicat la seva última edició.

La patronal, però, considera que encara "és d'hora" per quantificar l'impacte real sobre l'economia. Ara bé, destaca que si la situació d'incertesa es prolonga, la desacceleració de l'economia podria prolongar-se de cara al 2018.

De fet, el mateix govern d'Espanya va anunciar aquest dilluns una rebaixa de les previsions de creixement de cara al 2018. L'executiu de Mariano Rajoy preveu que l'economia espanyola creixi un 2,3% l'any vinent, tres dècimes menys que la previsió inicial.

stats