Economia 18/06/2015

La cinquena edició del Bizbarcelona se centra també en les Pimes

A banda dels serveis per a emprenedors, la mostra oferirà eines d'internacionalització i finançament per a petites i mitjanes empreses

Ara
2 min
Ajudar a accelerar el negoci, objectiu del BizBarcelona

BarcelonaEl saló de l'emprenedoria Bizbarcelona que celebra la seva cinquena edició els dies 1 i 2 de juliol ha volgut donar també resposta a les necessitats de creixement i innovació de les petites i mitjanes empreses, després de cinc anys de tenir el focus posat en les fases més inicials de l'emprenedoria. El Bizbarcelona continuarà centrant els seus actes i serveis en emprenedoria i innovació, però per a la propera edició duplica la seva estructura en tot un espai per a emprenedors, Bizemprèn i un altre per a pimes i empreses en creixement, Bizpimes, segons ha explicat aquest dijous el director de la mostra Aleix Planas.

La tinent d'alcalde d'Economia de Barcelona, Sònia Recasens, ha afirmat que aquesta és una de les fires més rellevants de la ciutat i que després de quatre edicions ja s'ha consolidat com un esdeveniment de referència.

Les dues jornades comptaran amb 143 conferències i workshops en què hi participaran 220 ponents. El saló compta amb diferents blocs temàtics que se centren en detectar noves oportunitats de negoci i tendències de mercat, eines i novetats per al finançament, solucions tecnològiques i internacionalització del negoci.

Com a ponents destacats, la cinquena edició d'aquest saló compta amb la participació del consultor Víctor Kuppers; la promotora de Makers of Barcelona, Cecilia Tham; la supervivent al tsunami de l'any 2005 que va inspirar la pel·lícula 'Lo impossible', María Belón; la presidenta de Spain Startup, María Benjumea; o el presentador del concurs televisiu 'Pasapalabra', Christian Gálvez.

Finançament i Pimes

En aquesta edició es posa especial focus en les eines de finançament per a emprenedors i petites i mitjanes empreses. Barcelona Activa organitzarà una nova edició del Mercat de Finançament amb la participació de l'Institut Català de Finances, Business Angels, Venture Capital, inversors privats i xarxes de 'crowdfunding'. Bizpimes comptarà amb 50 xerrades de finançament alternatiu.

A banda, una de les principals novetats és la participació de la patronal catalana PIMEC, que oferirà serveis d'assessorament a empreses juntament amb els que ja oferia l'Oficina d'Anteció a l'Empresa de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

Segons els promotors de la mostra, en l'última edició s'hi van acostar 12.320 visitants i es van realitzar més de 1.700 contactes en el Mercat de Finançament.

stats