Economia 26/07/2019

Clients d'un banc alemany es converteixen en milionaris virtuals per un error informàtic

L'entitat Comdirect mostrava quantitats errònies quan els clients consultaven els seus comptes

Efe
2 min
Dona en un caixer automàtic

Clients de Comdirect, filial de l'entitat financera alemanya Commerzbank, s'han convertit per moments en milionaris (o grans deutors) per un error informàtic, segons relaten aquest divendres mitjans locals alemanys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'error es va produir aquest dijous a primera hora. Diversos clients han sortit a les xarxes socials per celebrar com, de la nit al dia, s'havien convertit en milionaris. Al consultar per via online l'estat dels seus comptes i els dipòsits d'accions, alguns clients han vist saldos de dos, tres i fins a quatre milions d'euros. Altres, en canvi, s'han trobat amb forats d'un volum similar.

"Gràcies, volgut @comdirect, per aquests ingressos sorpresa! Al Monopoli seria: error bancari a favor seu", escrivia un usuari. Un altre penjava un extracte del seu compte amb 1,4 milions d'euros i deia: "Quan era milionari... @comdirect #error". Un tercer, més seriós, preguntava a Twitter si l'aplicació funcionava correctament al veure un saldo negatiu de 4,5 milions d'euros.

El banc va aconseguir esmenar l'error ràpidament i, al voltant de les nou del matí, els comptes ja reflectien el seu estat real a internet. Comdirect ha explicat al 'Süddeutsche Zeitung' que el problema informàtic no es va produir en el seu sistema, sinó en el d'un proveïdor, i que només ha afectat la manera com es mostrava l'estat del compte a la pàgina web i l'aplicació, però no al seu registre comptable. "L'estat real dels dipòsits i, juntament, el límit de crèdit no han estat ni estan afectats", ha explicat el banc al diari econòmic 'Handelsblatt'.

Aquest incident és l'últim d'una llarga sèrie de problemes informàtics en entitats financeres alemanyes. Alguns són anecdòtics; d'altres, més greus, com el que fa unes setmanes va arribar a bloquejar targetes i retirades d'efectiu en caixers del Commerzbank. Alguns experts han advertit que part d'aquestes fallades es deuen als sistemes informàtics obsolets que empren alguns bancs.

stats