Economia 08/04/2016

Cola Cao compra l'empresa de productes ecològics Biográ

Idilia Foods es queda la fàbrica de Sorribas Biográ a Polinyà amb 50 treballadors

Ara
1 min
El gerent de Biográ, José María Lesperut Sorribas

BarcelonaIdilia Foods, fabricant de Cola Cao i Nocilla, expandeix el negoci cap a l'alimentació saludable. La companyia ha comprat l'empresa de productes ecològics Sorribas-Biográ, amb seu a Polinyà. Es tracta d'una empresa fundada el 1915 per la família Sorribas i que factura 9,2 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Idilia ha explicat que l'objectiu és que el negoci de Biográ segueixi creixent de manera independent a la resta del grup. Segons ha avançat 'Expansión' aquest divendres, la gerència de Biográ continuarà en mans de José Maria Lesperut Sorribas.

Sorribas Biográ té una planta d'elaboració amb 50 empleats a Polinyà on produeix quasi el 100% de tota la seva gamma de productes, que van des de frescos com l'hummus i les hamburgueses vegetals fins als cereals, el pa, les pastes els pures, els sucs i els llegums i llavors.

Lesperut va decidir vendre el negoci a la família Ferrero després de constatar que cap dels seus dos fills volien seguir gestionant l'empresa familiar, que ja té 100 anys d'història. Les vendes de Biográ estan concentrades al mercat interior i va créixer més del 8% l'any passat.

Idilia Foods és una de les parts escindides de l'antiga Nutrexpa, gestionat pels Ferrero. L'any passat va facturar 260 milions gràcies a les seves marques Cola Cao i Nocilla, entre d'altres. L'altra part de Nutrexpa, avui Adam Foods, és la que van quedar-se els Ventura i inclou negocis com les galetes Cuétara, Filipinos, el caldo Aneto i els patés La Piara.

stats