Economia 17/10/2016

Colonial compra el 15% de la socimi Axiare per 135,6 M€

La immobiliària catalana presidida per Juan José Bruguera ha adquirit més de 10,8 milions d'accions d'aquesta socimi

Júlia Manresa
1 min
Aprofitant la junta Colonial ha modernitzat el seu logo.

BarcelonaLa immobiliària catalana cotitzada per Colonial ha comprat més de 10,8 milions d'accions de la socimi Axiare. Amb aquest volum de títolts, la companyia presidida per Juan José Bruguera s'apodera del 15,09% d'aquesta socimi per un total del 135,6 milions d'euros, ja que ha pagat 12,5 euros per acció. Després que s'ha fet saber aquesta operació, les accions d'Axiare han rebotat més d'un 7% fins als 12 euros, un preu encara més baix que el que Colonial ha pagat pels seus títols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha comunicat la firma aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Colonial entén aquesta inversió com una adquisició complementària a la seva estratègia i a la seva capacitat de creació de valor i aportació de rendibilitat a l'accionista.

Axia Real Estate (Axiare) és una socimi amb Luis López de Herrera-Oria de conseller delegat i que recentment ha protagonitzat operacions com les del lloguer de dues naus a Constantí (Tarragona) per als serveis logístics d'Amazon, el gegant del comerç electrònic. Aixare havia adquirit aquestes naus per 13,5 milions ara fa un any, quan els inversors van començar a apostar pel sector logístic després de la moratòria hotelera de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Per la seva banda, Colonial va aprovar al juliol a la junta d'accionistes un nou pla d'expansió que passa per fer operacions fora dels seus mercats tradicionals –que fins ara havien estat Barcelona, Madrid i París– i arribar a ciutats com Brussel·les, Milà, Berlín i Frankfurt.

stats