Economia 26/02/2018

Colonial dispara el seu benefici un 149% i guanya 683 milions d'euros

El president i el conseller delegat cobren un total de 2,6 i 2,11 milions, respectivament

Ara
1 min
El president de Colonial, Juan José Brugera, portarà a la junta d’accionistes del juny l’ampliació de capital.

BarcelonaLa societat d'inversió immobiliària (socimi) Colonial va guanyar l'any passat 683 milions d'euros, xifra que suposa disparar els seus guanys un 149% respecte del 2016. Aquesta millora es deu a apunts comptables vinculats amb la revalorització dels actius de la companyia a Barcelona, Madrid i París; a una reducció del cost de finançament, i al canvi de comptabilització de caixa en haver-se convertit en una socimi. El resultat net recurrent -el d'operar en el sector immobiliari- és de 83 milions, amb un augment del 22% durant l'exercici.

Els comptes remesos a la CNMV asseguren que Colonial, una de les empreses que va traslladar fora de Catalunya la seu social arran de la situació política a Catalunya a l'octubre, el 2017 ha fet un exercici "excel·lent", en què s'han firmat 99 contractes corresponents a 134.000 metres quadrats i 48 milions de rendes anuals. Una de les operacions que ha pesat sobre els resultats és la venda de l'immoble In/Out a París per 445 milions d'euros, amb una prima del 27%. L'ocupació de les oficines de la companyia es troben en el 97% -plena ocupació- i els ingressos per rendes han crescut un 4%.

Els actius de Colonial al tancament del 2017 estaven valorats en 9.282 milions d'euros, un 12% més. La companyia assegura en el seus resultats que el seu objectiu és el d'invertir 400 milions d'euros cada any en nous actius.

Durant l'any passat Colonial va iniciar un procés d'opa sobre Axiare que li ha donat una participació del 87%. L'operació el situa com un referent europeu d'oficines.

Fruit de l'èxit de l'opa, i a l'espera d'executar la fusió, Colonial va pagar l'any passat al seu president, Juan José Brugera, i al seu conseller delegat, Pere Viñolas, 1,11 i 1,3 milions d'euros, respectivament. Viñolas, en total, va cobrar 2,6 milions d'euros i Brugera, 2,11 milions d'euros.

stats