Supermercats

Ametller tanca el 2023 amb una facturació de 552 milions, un 22% més

La cadena de supermercats compta amb 138 botigues, 52 de les quals a Barcelona

2 min
Josep Ametller, cofundador d'Ametller Origen

BarcelonaLa cadena d'alimentació Ametller Origen ha tancat el 2023 amb una facturació consolidada de 552 milions d'euros, un 22% més respecte del 2022, quan va facturar 452 milions. Aquest creixement exponencial es tradueix en un total de 138 botigues arreu del territori català des del seu naixement el 2001, i un total de 3.800 treballadors, un 11% més que l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La quota de mercat també ha incrementat un 3,5% l'últim any; "un percentatge que arriba fins al 10% en els productes troncals d'Ametller, com són la fruita i la verdura i els plats preparats", ha apuntat el conseller delegat de l'empresa, Josep Ametller. De fet, segons la companyia, la categoria dels plats preparats creix cada any a doble dígit "i va sumant nous consumidors, arribant als més de 5 milions d'unitats venudes", especifiquen. "Volem ser la referència per a les famílies que s'alimenten de producte fresc, i això només ho podrem seguir mantenint si no deixem d'innovar", ha afirmat Ametller.

Inversions i obertures

El 2023 també ha estat un any de fortes inversions per al grup. Durant el 2023, Ametller Origen ha invertit un total de 34,4 milions d'euros en conjunt, entre noves obertures, reformes i projectes agraris, i destaquen que en els últims 10 anys, la inversió acumulada del grup ha estat de 160 milions d'euros.

Enguany, el grup ha obert 11 botigues noves arreu del territori català –entre les quals, la primera a la província de Lleida– i n'ha reformat 12, i de cara a l'exercici del 2024, Josep Ametller calcula que n'obriran una desena més. "Ara tenim 138 botigues a tot el territori, i creiem que ens n'hi caben unes 100 més a Catalunya; la idea és obrir-ne al voltant d'unes deu cada any", ha apuntat Ametller. Concretament, d'aquestes 138, fins a 52 es troben a Barcelona ciutat, i 89 són dins de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aviat, però, n'obriran una a Vielha.

Pel que fa a la inversió, el cofundador ha destacat que "es fa amb fons propis en la gran majoria". "Tot el que guanyem ho reinvertim", ha assegurat Ametller. En aquest sentit, i de cara a les administracions, Josep Ametller ha reivindicat que "s'hauria de fer una política fiscal que premiï els que reinverteixen els beneficis en comptes de repartir dividends".

Alhora, el conseller delegat ha volgut destacar la seva política de retribució: "Som l'empresa de distribució catalana que millor paga la seva gent; des del 2021 hem augmentat un 20% de mitjana la retribució dels empleats", ha reivindicat.

L’Agroparc, a punt per al 2026

D’altra banda, Josep Ametller ha celebrat aquest dimecres l’imminent inici de les obres de l'Agroparc que la companyia té projectat a l'Alt Penedès des de fa quasi una dècada. L’última proposta, presentada l’octubre del 2021, preveia un recinte de 258 hectàrees amb una inversió de 180 milions d’euros i la previsió d’estar en funcionament el 2025.

Durant la presentació de resultats del grup, Ametller ha assegurat que el projecte ha superat tots els tràmits polítics i administratius, i que només falta rebre el vistiplau tècnic de l’Ajuntament de Gelida. Un cop urbanitzada la zona, la previsió és començar les obres aquest estiu per aixecar l'obrador i crear tota la infraestructura energètica, que Ametller destaca com a insígnia del projecte "perquè tots els productes que surtin de l’Agroparc tindran un segell que en garantirà les zero emissions".

Aquesta primera fase haurà d'estar acabada el desembre del 2026 perquè va condicionada a la inversió de 5 milions d’euros concedits a través del PERTE agroalimentari. En global, aquesta arrencada del projecte requerirà una inversió de 60 milions d'euros.

stats