Economia 11/05/2012

Brussel·les creu que Espanya no complirà amb el dèficit ni aquest any ni el que ve

La crisi s'agreuja. Espanya tindrà un dèficit del 6,4% aquest any (davant el 5,3% previst) i del 6,3% el vinent, segons les previsions de la Comissió Europea. El 2013 continuarà la recessió i l'atur augmentarà fins al 25,1%

Laia Forès
1 min
El comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn

Brussel·lesBrussel·les ha revisat a la baixa les previsions econòmiques per l'Estat. Tots i les retallades que ha fet l'executiu de Mariano Rajoy, Espanya no complirà amb la reducció del dèficit previst. Registrarà un dèficit del 6,4% aquest any, molt més del 5,3% pactat amb Brussel·les. la Comissió Europea també adverteix que si no es prenen més mesures, el dèficit del 2013 se situarà al 6,3%, molt lluny del 3% que pretén aconseguir el govern de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La recessió farà, segons Brussel·les, que l'atur també continuï en augment. La Comissió preveu per aquest any una taxa d'atur a Espanya del 24,4% al 2012 i del 25,1% al 2013.

Més recessió

Segons les previsions de la Comissió Europea, l'economia espanyola caurà un 1,8% del producte interior brut aquest any. És una dada molt més pessimista de la que s'havia previst al febrer. Fa només tres mesos, la Comissió Europea va pronosticar que Espanya només cauria un 1%. L'Executiu comunitari preveu que la recessió a Espanya s'agreugi especialment a finals d'any.

La zona euro també registrarà al 2012 un creixement negatiu del 0,3%, però sortirà de la recessió al 2013 amb un creixement positiu de l'1%. En canvi, l'economia espanyola seguirà en recessió l'any que ve, tot i que la contracció serà més suau que aquest any. Brussel·les preveu per a Espanya una caiguda del 0,3% del PIB.

Alemanya i França, les dues grans economies de l'euro esquivaran la recessió aquest any i confirmaran la sortida de la crisi al 2013. Brussel·les preveu per Alemanya un creixement del 0,7% aquest any i un 1,7% l'any que ve, mentre que França creixerà un 0,5% al 2012 i un 1,9% l'any que ve.

stats