Economia 11/04/2016

Competència del Regne Unit demana a Brussel·les que prohibeixi la venda d'O2

La Comissió Europea ja fa un any que investiga la venda de la filial britànica de Telefónica a Hutchinson Whampoa

Júlia Manresa
2 min
O2 es fusionarà amb la filial de Hutchison, mentre que Telefónica apostarà per l’Amèrica Llatina.

BarcelonaTelefónica continua trobant traves per poder vendre la seva filial anglesa O2. L'Autoritat dels Mercats i la Competència del Regne Unit (CMA, per les seves sigles en anglès) ha demanat a la Comissió Europea que prohibeixi la venda d'O2, la filial britànica de mòbil de Telefónica, al grup Hutchison Whampoa si l'empresa compradora no es compromet a alliberar més actius per permetre la creació d'un quart operador al país. El nou president de Telefónica, José María Álvarez Pallete, continua doncs tenint el repte d'aconseguir tancar amb èxit aquesta desinversió per poder centrar esforços en l'Amèrica Llatina i reduir deute.

Brussel·les ja fa un any que investiga aquesta operació, i ara en una carta dirigida a la comissària europea de Competència, Margethe Vestager, l'autoritat britànica considera que els compromisos que ha presentat fins ara Hutchison no són suficients perquè la Comissió pugui donar llum verda a l'operació abans del 18 de maig.

La boira de Londres ennuvola el negoci de Telefónica

La CMA considera que la venda podria suposar un "obstacle significatiu" per una competència eficaç en els mercats de telecomunicacions mòbils minoristes i majoristes, per la qual cosa afirma tenir "serioses preocupacions".

"La CMA urgeix la Comissió que actuï per evitar els danys a llarg termini per al mercat de les telecomunicacions mòbils al Regne Unit i, en conseqüència, per als consumidors britànics", afirma. Al mateix temps, aquest organisme reconeix els esforços fets fins ara per la Comissió per garantir la futura competència al mercat, però la CMA té clar que són insuficients per complir amb la legislació.

La proposta de l'autoritat britànica de la Competència

Per a aquest organisme, l'única solució que garantiria el compliment dels criteris que la Comissió està obligada a aplicar és la venda a un comprador aprovat per les autoritats europees de tot el negoci de xarxes mòbil, de Three o d'O2 i desinvertir en algunes parts del negoci.

stats