Economia 22/04/2015

El Congrés, a favor del macroacord comercial entre Europa i els Estats Units

Els principals grups de l'opisició consideren que el TTIP és una oportunitat per generar riques i ocupació, sempre que es porti a terme d'una manera justa

Efe
1 min

MadridLa majoria dels grups parlamentaris s'han mostrat favorables a l'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant el debat d'aquest dimecres de la moció presentada pel grup mixt al Congrés de Diputats, la majoria dels partidaris de l'oposició, excepte el grup d'Izquierda Plural, s'han mostrat favorables al TTIP, considerat com una oportunitat per generar riquesa i ocupació, si es porta a terme d'una manera justa.

La moció la va presentar la diputada d'Amaiur, Maite Ariztegui, que ha demanat "acabar amb el secretisme" de la negociació del l'Acord Transatlàntic i ha demanat al govern espanyol que mantingui informades a les autonomies i a tots els sectors afectats per l'acord.

També ha demanat que es debati al parlament i se sotmeti a un referèndum europeu abans de la seva ratificació. El diputat del Partit Socialista Juan Moscoso he defensat que el possible acord podria generar molts beneficis, sempre que no es faci "ni un pas enrere en matèria de protecció mediambiental, laboral i social".

La setmana passada, milers de persones es van manifestar al centre de Barcelona contra el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió, conegut com a TTIP en les seves sigles en anglès, amb el lema "Les persones i el planeta abans que el capital" i hi van donar suport més de 400 entitats i federacions a Catalunya hi han donat suport.

stats