Congressos
Economia 30/01/2023

El congrés ISE reobre amb el repte de superar els 40.000 visitants

La fira internacional del sector audiovisual competeix amb el MWC en impacte econòmic per a Barcelona

2 min
Preparatius Fira ISE, a Fira Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat avui al matí.

BarcelonaEl congrés internacional de la indústria audiovisual Integrated Systems Europe (ISE) obrirà les portes aquest dimarts a la Fira de Barcelona amb l'objectiu de superar la barrera dels 40.000 visitants. El saló ocuparà sis dels vuit pavellons del recinte firal de la Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, amb un 30% més d'espai per als expositors en comparació amb l'edició del 2022.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'ISE, que s'allargarà fins a aquest divendres, és el congrés més important del món per al sector audiovisual i el segon certamen més important que se celebrarà aquest any a Barcelona, només superat pel Mobile World Congress –previst enguany entre el 27 de febrer i el 2 de març– i superior a altres grans fires, com Alimentaria o CPHI, un congrés mundial itinerant de la indústria farmacèutica que aquest any tindrà lloc a Barcelona a l'octubre.

El conseller delegat de l'ISE, Mike Blackman, ha indicat a l'ACN que l'impacte econòmic per a la ciutat se situarà entre els 280 i els 450 milions d'euros, xifres similars a les del MWC. L'any passat va ser la primera vegada que es va celebrar a Barcelona amb relativa normalitat, després d'una primera edició a la capital catalana el 2021 encara marcada per la pandèmia. El 2022 es van aplegar a Barcelona uns 43.600 visitants.

Mike Blackman, conseller delegat de l'ISE.

L'organització espera més d'un miler d'expositors procedents –igual que l'any passat– d'una seixantena de països, entre els quals hi haurà les principals multinacionals del sector, com ara Samsung, Panasonic, Philips, LG i Epson. Les marques presentaran les seves últimes novetats en productes, com ara les pantalles 8K, sistemes de so envoltant, sistemes audiovisuals en 3D o immersius, o mappings.

El congrés també donarà pes als sistemes de realitat virtual i augmentada i les seves aplicacions a la indústria de l'entreteniment –cinema, televisió o videojocs– i a l'educació. En aquest sentit, hi haurà un plató de producció virtual i la inauguració del congrés anirà a càrrec de Bernt Kare Johannessen, director comercial d'Unreal Engine, l'eina de creació 3D en temps real de la multinacional nord-americana de videojocs Epic Games, creadora entre altres de Fortnite.

Més presència catalana

De totes les empreses, 73 seran catalanes, cinc més que l'any anterior, segons dades de la Generalitat. Les companyies catalanes representaran el 63% del total d'espanyoles amb estand a la fira. Els països amb més expositors seran la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

L'ISE té contracte amb Fira de Barcelona per celebrar-se com a mínim fins al 2025, però des de l'organització han expressat el desig que es pugui mantenir en el temps. Fins al 2020, el certamen havia celebrat setze edicions consecutives a Amsterdam.

A més, l'ISE coincideix en dates i recinte amb dos congressos més del sector tecnològic: L'IoT Solutions World Congress, el principal esdeveniment mundial del sector de la internet de les coses, i el Barcelona Cybersecurity Congress (BCC), organitzat per Fira de Barcelona i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

stats